Žiri

Tijana Petrović, Užice (oblast invalidnost)
Tijana PetrovicRođena sam 1985. godine u Užicu, gde trenutno živim sa roditeljima. Tu sam završila i osnovnu školu. Osoba sam sa invaliditetom (spinalna mišićna atrofija) i korisnica invalidskih kolica. Od 2005. aktivna sam članica Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga, u kome sam od septembra 2007. zaposlena kao PR i koordinatorka Info Centra za osobe sa invaliditetom.  Administratorka sam dva sajta: Udruženja distrofičara Zlatiborskog okruga www.udnadlanu.com i Organizacija osoba sa invaliditem Užice www.osi-uzice.rs. Kroz svakodnevni rad u Udruženju sa svojim saradnicima putem realizacije raznih aktivnosti i programa pružam podršku osobama sa invaliditetom radi ostvarivanje svojih zakonskih prava i poboljšanju kvaliteta života i obezbeđivanju mogućnosti za integraciju u svoje lokalno okruženje. Učesnica sam brojnih treninga i obuka iz oblasti javnog zastupanja i zagovaranja, timskog rada, umrežavanja, komunikacijskih veština, strateškog planiranja, međusektorske saradnje i slično.

Dejan Petrović, Požega (oblast film)
Dejan PetrovicRođen 1974. godine u Užicu. Završio Učiteljski fakultet, a zatim i Televizijsku režiju na Akademiji umetnosti u Beogradu. Autor dokumentarnih i kratkometražnih igranih filmova, kao i reditelj brojnih televizijskih formi (tv serije, reklamni i muzički spotovi itd.). Dobitnik nekoliko nagrada na filmskim festivalima u zemlji i inostranstvu (nagrada „Zlatni vitez“ itd). Od 2003. godine, zaposlen na Katedri za Televizijsku režiju „Sava Mrmak“ na Akademiji umetnosti u Beogradu. Trenutno docent na predmetu Dokumentarni film. Osnivač i direktor Nezavisnog filmskog centra „Filmart“, u čijoj se organizaciji, od 2006. godine, realizuje Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija“.

Lidija Radulović, Beograd (oblast mediji)
Lidija RadulovicRođena sam pre pola veka u delu bivše Jugoslavije, Makedoniji. Završila sam Gimnaziju, a potom i Fakultet političkih nauka, smer novinarstvo. Bila sam odličan đak i student, kampanjac. Već 30 godina sam u novinarstvu (časopisi, novine, Radio Beograd, beogradski TV program, TV Dnevnik, program za dijasporu...). Kada bi se sve što sam napisala skupilo na gomilu bilo bi nekoliko knjiga. Dobrih, naravno. Od svega najviše volim svoje reportaže o Milici (devojčici sa oštećenjem vida) - sada sjajnom fizioterapeutu, o deci sa autizmom, siromašnoj deci, o mališanima bez roditelja, a posebno mi je draga akcija upriličena za decu obolelu od raka. U svakom slučaju ja sam prijatelj, dušom pre svega, svih koji su pripadnici takozvanih osetljivih/ranjivih grupa...Ja ih volim i poštujem i radujem se što ću neke i upoznati.